kedd, augusztus 24, 2021

Már tavaly is észre vettük,

 csak nem akartunk hinni a szemünknek. 

A ház előtti lépcső nincs a legjobb állapotban, így mindenféle rések vannak rajta. Az egyikből kinőtt egy növény, már tavaly is, de nem nagyon fért a fejünkbe, hogy ez tényleg az lesz, aminek látszik. A növény ugyanis kisértetiesen emlékeztetett fügére. Idén már elővettük a telefonos kis növényhatározót és ez is azt mondta, hogy füge. Úgyhogy ki lett szedve, már amennyire lehetett kíméletesen és most várom, hogy gyökeret engedjenek a szárak, aztán elültethessem őket. 


Az elmúlt héten mindketten itthon voltunk szabin, Gyuri holnap megy vissza én pedig szombaton. Egész idáig nem volt valami jó idő, sokat volt felhős itt-ott esett is. Vasárnap ugyanúgy felhős volt, néhol kibukkant a nap, de ez például elég volt arra, hogy amíg kinn voltunk grillezni, beszélgetni, Gyurit, Lilit egész jól megkapta még ez a bújkáló nap is. Egyébként pont jó idő volt grillezéshez. Se nem hideg, se nem meleg. Éééés szerencsénk is volt, mert Gyurinak előző nap eszébe villant, hogy vajon maradt-e szén???? Elég sokat vettem nyár elején, úgyhogy akár maradhatott is volna, de nem. Viszont a boltokban úgy tűnik, azt gondolták, hogy vége van a nyárnak, augusztus közepén, már úgysem akar senki semmit sem sütni, már nem hozatnak újabb készleteket, hanem csak eladják a maradékot. A maradék viszont csak, vagy jobbára brikett volt, ami nekünk egyszer valahogy nem jött be, azóta sem vesszük. A Lidl-nek viszont van valami impregnált faszene, ami nagyon könnyen gyullad. Az lett volna a cél, de aztán örültem annak, amit végül a 3. boltban kaptam. Az is faszén volt, de nem az a könnyen gyulladós fajta, a gyufa pedig köddé vált. Valahogy azért csak meggyulladt, de nem volt egyszerű. Talán még később, ősszel, egyik hétvégén lesz alkalom sütni, most még vettem annyit, hogy egy-két grillezésre elég legyen. 


Ma viszont kipendült a napsütés és nagyon úgy néz ki, hogy ilyen is marad még jó pár napig. Ami persze nem baj, de csak jobb lett volna itthon lenni ebben a szép időben. 

Szombaton még sütöttem egy Hokkaido milky bread-et (kalácsnak is mondják, talán nem véletlenül) és hát tényleg légiesen könnyű. Ugyan lehet vele szöszölni, de nagyon megéri. 

Nincsenek megjegyzések: