péntek, szeptember 18, 2020

Már egész belejöttünk abba, hogy itt az ősz,

 és nem, nincs itt az ősz. Vagyis ki tudja. A múlt héten itt-ott be kellett fűteni, mert kellemetlenül hűvös volt a lakás. Aztán hétfőn megint gatyára kellett vetkőzni, mert annyira meleg lett. Azt hiszem most a héten melegebb volt, mint a klasszikusan nyári napoknak nevezett hónapokban. 

A munkahelyemen annyival súlyosabb a helyzet, hogy eddig, ha vacakul is, de valahogy működött a légkondi, de aztán teljesen megadta magát a hét elején, úgyhogy több nap úgy jöttem haza, hogy legfőbb vágyam a zuhanyzás volt. 


Az iskolai dolgokkal még mindig nem vagyunk egyenesben. Majdnem azt mondanám, hogy Dominik áll a legjobban. Ő vagy 2-3 hete felhívta a diákhiteles céget, hogy mi lett a papírjaival, mert eddig nem kapott semmi visszajelzést. Na, akkor utána 1-2 hétre megkapta az értesítést, hogy megkapta a diákhitelt a tandíjra is és még kapott egy kis apanázst is. Aztán ugye a nagy felháborodásra való tekintettel megkapta mindenki azt az érdemjegyet (betűt), értékelést, amit a tanárok megajánlottak nekik. Akkorra már csak annyi hiányzott a Swansea Uni-nak, hogy az angol vizsgáját kellett volna valamikor újra csinálni, mert a GCSE nem lett anno annyira fényes. Ezeket tegnap és ma újra csinálta online, még nem tudjuk, hogy milyen eredménnyel. Talán még ma megkapja az eredményt és ha minden jól megy, a jövő héten kezdheti az egyetemet. Azt persze még nem tudni, hogy hogyan, de hát majd kialakul. 

Lilinek még nem válaszoltak, hogy hol melyik kurzus lenne a legmegfelelőbb neki, Beni meg várja, hogy a college visszaírjon, hogy mi a következő lépés. Neki nagyon nehezen megy le a torkán, hogy lehet hogy többé-kevésbé online oktatás lesz. Az előző évét újra kell járnia, mert semmit nem küldött be, nem csinált meg ahhoz, hogy befejezettnek tekintsék az évét. 

Azért így-úgy mindenkinek okozott nehézséget a vírus miatt kialakult helyzet. Szerintem Beninek ez volt az egyik "válasza" erre az egészre, még ha nem is vagyok boldog tőle. De legalább be tudjuk majd bizonyítani, hogy ismétlés a tudás anyja. 

Nincsenek megjegyzések: