péntek, augusztus 01, 2014

Furcsa időjárás

Az elmúlt napokban szinte minden nap egyrészről meleg volt, másrészről zivatarok is voltak a délutáni vagy esti órákban. Emiatt aztán elviselhetetlenül párás meleg van. Ha nem csinálok semmit, akkor is izzadok, mint a ló.

Beni azóta is minden nap lelkesen jár fel a menhelyre. Őszintén szólva nagyon jól jött, hogy Kiseszternek sikerült rábeszélnie, mert így legalább elfoglalja magát. Idén már nem fizettem be őket a napközis táborba, részint mert tavaly már a fele időt szinte mindegyik gyerek itthon töltötte, hol ezért, hol azért, de leginkább a zsúfoltság miatt. Akkor, amikor én javasoltam, akkor valamiért nem ugrott rá a lehetőségre.
A másik, hogy nem is láttam túl nagy lelkesedést senki szemében a napközis tábor iránt. Lili és Beni már amúgy is túl nagyok voltak oda. Viszont Beni nagyon nehezen foglalja el magát. A számítógépe épphogy elbírja a játékokat, amikkel játszani szokott, de Domi nem nagyon akarja a saját gépét átengedni, apjuk meg ugye, ha itthon van szabin, akkor használja a magáét. Beni, legnagyobb sajnálatomra, egyenlőre nem nagyon olvas. Néha rajzol, de ez lényegesen kevesebb, mint amennyi idő van, így, hogy itthon vannak a szünetben. Elmenni nem nagyon tudunk sehova.
Mondjuk most, hogy Kiseszterrel elég sokat szaladgálunk, nem is lehetne semerre se elmenni, még ha ki si tudnánk fizetni. De nem tudjuk, így aztán ez nem szempont, nem lehetőség.

Lassanként majd elkezdünk bevásárolni az iskolákhoz,  bár eléggé minimalista vásárlást tervezek. Nagyon remélem, hogy most már  hamarosan eladjuk a házat.

Lilivel jövő héten kell mennünk a Nevtanba, mert valahogy lemaradt az időszakos vizsgálat, talán még tavaly, most viszont fontos lenne, hogy legyen egy új papírja arról, hogy mi fejlődés volt az elmúlt években.

Nincsenek megjegyzések: