hétfő, június 08, 2009

Erdei iskolák

Dominik nagy lendülettel jött haza az erdei iskolából még május 22-én, még azóta is elő-előkerülnek élmények. Kunbaracson voltak és nagyon jól érezték magukat. Tanító nénijük ment velük, Edit néni, és a harmadikosok napközistanára, Lajosbá. Nagyon fáradtak voltak, Domi is viszonylag korán lefeküdt, de előtte még nagyon korán elküldtem zuhanyozni, mert nagyon megizzadt a hazaúton. Mondjuk abban sem vagyok biztos, hogy amíg ott voltak, mindig tökéletes lett volna a fürdés. A ruhái egészen váratlanul szinte hiánytalanul visszajöttek. Úgy néz ki, mintha egy vászoncipő veszett volna oda csak.

Pénteken jöttek meg és szombaton volt az iskolában egy délutáni iskolanap főzéssel, versenyekkel, bolhapiaccal. 3/4 1 körül átmentünk a gyerekekkel, vittük a bográcsot és a lábát. Csücsköm itthon maradt füvet nyírni és szöszölni a honlapkészítéssel. Nekifogott beleásni magát a honlapkészítés rejtelmeibe és mostanra egészen komoly eredményei vannak.
Erről a délutáni főzőcskéről viszonylag korán jöttünk haza, hat körül. Nagyon rég nem esett eső, így a salakpálya eléggé poros volt, úgyhogy eléggé szutykosan jöttünk haza.

Rákövetkező héten Lili utazott el Zircre és mindjárt az odafelé úton elmentek a veszprémi állatkertbe is. Voltak egy nagy 15 kilométeres túrán, ami után Andinéni hívott telefonon, hogy túlélték, de készítsék az anyukák a mosógépeket, mert szutykosak lesznek a gyerekek. Mikor végre hazaértek, bizony kiderült, hogy kicsit sem szépítette Andi a tényeket, nagyon koszos volt Lilikém is. Vitt ugyan magával gumicsizmát, de nem vette fel, mert nem tetszett neki, így az a nadrágja, ami rajta volt ezen a kiránduláson, egészen térdig sáros volt. 4 váltás vizet öntöttem ki alóla, mielőtt egyáltalán betettem a mosógépbe. Szerencséjük volt, mert ha esett is az eső, mert ott esett, csak éjszaka tette, így napközben szép idejük volt, meg se főttek nagyon a melegben, mert nem volt hőség. Belőle is ömlött a szó és még most is kerülnek elő kalandok, élmények.

Mindegyik osztályban volt pár gyerek, akit nem engedtek el a szülei. Domiéknál 2 kisfiú beteg lett, ők emiatt nem tudtak menni, egy kislányt pedig be sem fizettek, így ő egészen kimaradt. Liliéknél is volt néhány gyerek, aki nem ment, és Mayáéknál volt olyan is aki arra hivatkozva nem engedte el a gyereket, hogy még sosem volt távol a gyereke tőle egy napot se. Hát ennél jobb lehetőséget ennek a megváltoztatására nem is lehetett volna keresni.
Ahogy így elnéztem, életreszóló élmény volt mindannyiuknak.

Nincsenek megjegyzések: