hétfő, augusztus 19, 2024

Ilyen nyarunk

itt még sosem volt. Gyakorlatilag 1-2 napra volt egy kis meleg, de igazából az egész nyár ha nem is volt végig esős, de nagyon hűvös az igen. 

Beni ablakának a zsanérja valamikor tavasszal elengedett/eltört, így az ablak bezárhatatlan lett. Rögtön kértem a javítást, ami azóta is várat magára, talán most már hamarosan megcsinálják, mert már kétszer panaszkodtam miatta, hogy szeretnénk bezárni az ablakot. 

Ja a többi munkáról se nagyon van hír, hogy pl. mikor akarnák áthuzalozni az elektromos hálózatot a házban, vagy a tetőt mikor akarnák megcsinálni... 

Domi 6.-án levizsgázott, tegnap pedig vett egy kocsit, egy Peugeot 208-ast, 3 ajtóst, 2013-as gyártásút. Érdekes, hogy ha nem azonnalra akarta megkötni a biztosítást, hanem egy héttel későbbi határidővel, akkor egész jelentős összeggel csökkent neki a biztosítási díja. 

Engem meg elküldtek szabira, mert annyi a megmaradt szabadságom, hogy ha nem veszem ki máris, akkor elvész. Úgyhogy most itthon leszek egy pár hetet. 

csütörtök, augusztus 08, 2024

Domi levizsgázott

 autóvezetésből most augusztus 6.-án. Elsőre átment, ugyanúgy, mint az elméleti vizsgán is. Itt kicsit mások a szabályok, mint Magyarországon. Kb egy éve lett neki provisional driving licence (ideiglenes vezetői engedély), aminek elsősorban az volt az értelme, hogy ne kelljen mindenhova cipelnie az útlevelét. Aztán nekifogott az elméleti felkészülésnek, valamikor kora tavasszal levizsgázott és itt majdnem vége is lett az el sem kezdődött történetnek. Annyi ember akar megtanulni vezetni, hogy nem bírják az iskolák a rohamot. Végül kis szerencsével csak lett egy oktatója, akivel ki is jöttek, nem is került vállalhatatlanul sokba egy óra. 

Elviekben mi is köthettünk volna a kocsinkra egy átmeneti biztosítást, amíg levizsgázik, hogy ezen is gyakorolhasson, de ez nem sikerült. A mi biztosítónk azt mondta, hogy a sikeres vizsga után, leghamarabb 1 éves balesetmentes vezetés után vezetheti a Zafirát, mert ez túl nagy autó, méretben is és a motorja is. Úgyhogy ez nem nagyon játszott. 


Most az elmúlt 2 hétben volt kis jó idő, de már megint hidegebb van, meg esős.